El Carnaval
Sant Quintí de Mediona

Maria Camp

Festa que es celebra durant tot un cap de setmana, coincidint amb l'inici de la Quaresma. Inclou un concurs de disfresses i carrosses, cercavila pels carrers, ball, etc. S'acaba la festa el Dimecres de Cendra, amb la lectura del testament del Carnestoltes

Antigament, formava part del Carnaval la figura del Moixó foguer, actualment desapareguda però que entre els anys 1988 i 1990 s'intentà recuperar. També ha desaparegut la tradició de la sopa dels pobres, que segons Joan Amades a Sant Quintí era costum realitzar. Se sap que abans de la guerra hi havia hagut certa rivalitat entre dos centres que organitzaven comparses, la Cooperativa i el Jardí.

ARGEMÍ, Xavier; SADURNÍ, M. Teresa; SERRA, Joan: Sant Quintí de Mediona. Sant Quintí de Mediona, 1999, pp.401-404