Edifici de l'Hospital
Centelles

Eclecticisme
    Es desconeix
    BCIL (PEPCHC 4-5-1995)
    Jordi Petit Gil

Edifici de planta baixa i dos pisos. A la planta baixa hi ha l'arcada d'entrada i una petita finestra, al primer pis hi ha dues finestres, el segon pis té una porxada que ara s'han aprofitat i una part s'han tancat creant noves habitacions i un altre part s'aprofitat com a balcó. La coberta és de teula aràbiga a diversos vessants.

L'última gran reforma la va fer l'arquitecte Ramon Callís al 1903.

L'hospital a Centelles sembla ser que va ser fundat en el segle XVII, però no va ser fins al XVIII quan es va situar l'Hospital al carrer Bonaire (ara anomenat carrer de l'Hospital) en uns terrenys adquirits al senyor Rossell. El nou edifici, dotat de capella i convent es troba documentat ja en 1707. L'any 1859 l'Ajuntament i la Junta Benèfica van pactar la vinguda de les germanes carmelitanes per fer-se càrrec de l'hospital i d'una escola de nenes que es va obrir llavors. Es va aprofitar també per ampliar l'hospital per adequar-lo als nous temps, posteriorment, en 1903 es va portar a terme l'última gran remodelació ampliant-lo i redistribuïnt-lo de nou.

- PLADEVALL, Antoni (1987). Centelles. Aproximació a la seva història. Ajuntament de Vic.