Dolços o dolcets de Santa Eugènia
Santa Eugènia de Berga
Ubicació
Osona
Nucli de Santa Eugènia
Emplaçament
Pastisseria Corominas. C/ Montserrat n. 29. 08507 Santa Eugènia de Berga.
Coordenades:
41.89996
2.28293
440521
4638918
Classificació
Número de fitxa
08246-71
Patrimoni immaterial
Tipologia
Tècnica artesanal
Contemporani
Segle
XX
Estat de conservació
Bo
Protecció
Inexistent
Accés
Fàcil
Productiu
Titularitat
Privada
Pastisseria Coromines. C/Montserrat, 29. 08507 Santa Eugènia de Berga.
Descripció
Per tal d'elaborar els dolcets de Santa Eugènia es fan servir productes bàsics com la farina, ous, mantega, i ametlla. Es prepara tot barrejat fent una massa i s'afegeix la llet amb la llevadura fins a obtenir una massa homogènia. Seguidament es posa al forn, donant-li la forma de galeta fins que queda daurat, i s'afegeix per sobre ametlla picada.
Història
La família Corominas, que fa uns 20 anys que és al poble, va decidir, farà uns 15 anys, crear uns nous dolços que van anomenar els Dolcets de Santa Eugènia. Tenen força sortida, sobretot com a present o per postres famíliars i berenars.