Dita popular
Cabrera de Mar

Tradició oral
    Marc Guàrdia i Llorens

"Boira a Burriac, pluja aviat". Aquesta dita s'havia acostumat a dir al poble, fent referència al paisatge del Castell, veritable protagonista de les llegendes que fan referència a Cabrera. En aquesta ocasió és una dita de caire metereològic, que referencia que quan hi ha boira a les alçades del castell, pot ser que acabi precipitant al municipi. No obstant hi ha d'altres expressions que també recollim. En primer lloc tenim la de "Boira a Burriac, pluja a mar" que en aquesta ocasió referenciaria que la pluja no seria al poble sinó mar endins. La tercera versió, "Boira a Burriac, pluja a mars" torna a reforçar la idea de que la boira a l'alçada del poble adverteix d'una forta descarregada.

Recollida per Pere Català, en la seva obra sobre els Castells Catalans.

Català i Roca, P. (1967): Els Castells Catalans, Rafel Dalmau, editor, Barcelona, Volum 1, pàg. 607. Coll, R. i Modolell, J.M. (1999): Llegendes, tradicions i fets de la Serralada de Marina. Apunts sobre etnografia del Maresme, Vilassar de Mar, pàg. 63.