Creu del doctor Camps
Olost

Sector oest del terme municipal
    A 1650 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 4'350.

Només es conserva la base de la creu.
    Majo Grau SL. Ctra Cardona , 91, 1r, 2ª. 08241. Manresa
    Jordi Compte i Marta Homs

La creu del doctor Camps està situada a pocs metres del pantà de la Gavarresa, prop del límit nord d'aquest i a la riba oest.
    De la creu només se'n conserva el gran monòlit que feia de peu a una creu superior, probablement també de pedra treballada. Es tracta d'un bloc rectangular d'uns 70 per 72 centímetres i amb una alçada de 111 centímetres que reposa sobre una base una mica més ample. A la part superior sobresurt una barra de ferro que subjectava la creu. En la cara del monòlit orientada a l'oest es llegeix la següent inscripció: "AQUI MORI DE MORT REPENTINA LO Dt D. ANTON CAMPS METGE Y SIRURGIA DE PRATS LO DIA 19 DE ABRIL DE 1873 PPE".

Segons fonts orals la part superior de la creu va ser destruïda al llarg de la guerra civil. En aquell moment el pantà encara no existia i el pas per creuar la riera era més al sud que l'actual.