Creu de viacrucis
Avinyó

150 m al sud-oest de l'església de Sta. Maria d'Horta

La llosa de dalt de tot està plena de líquens que van erosionant la mateixa pedra
    Bisbat de Vic C/Sta. Maria, 1 08500 - Vic
    Marc Cucurella Pinilla

Petita creu de viacrucis, situada en el camí que porta de l'església de Santa Maria d'Horta fins al carrers Nou i de l'Hostal, d'Horta d'Avinyó. Es tracta d'una plataforma feta amb carreus regulars de pedra, lligats amb força ciment. Les mesures de la plataforma són 70 cm d'alt x 30 cm d'ample x 30 cm de profunditat. A dalt de la plataforma hi reposa una llosa feta de pedra, de 10 cm d'alt. Sobre d'aquesta llosa hi ha clavada una creu senzilla feta de ferro

El viacrucis es realitzava des de l'església de Santa Maria d'Horta fins al carrer Nou, el de l'Hostal, el de Dalt, i s'anaven fent les diverses parades corresponents a les catorze estacions, cada una d'elles destinada a recordar un moment de la vida, passió i mort de Jesús. La majoria de viacrucis solien realitzar-se durant la setmana santa.