Creu de la Santa Missió de Santa Maria d'Oló
Santa Maria d'Oló

Plaça de l'Església, s/n

Bisbat de Vic
    Jordi Piñero Subirana

Creu de pedra col·locada per la Santa Missió a la dècada de 1950 davant de l'església de Santa Maria d'Oló, dalt de l'escalinata d'accés. Consta d'un pedestal rectangular fet de totxo i arrebossat amb una llosa quadrada al seu damunt que suporta la creu. La creu és de pedra sobre una base quadrada escalonada. És una creu llatina molt senzilla, que té repujada en relleu una creu més estreta a cada cara.

Informació facilitada per Josep Canamasas Güell

Durant les dècades de 1940 i 1950 les santes missions van tenir una revifada important i es van fer creus d'aquestes característiques a moltes poblacions. Les santes missions eren una sèrie continuada de prèdiques i altres exercicis pietosos fets en una localitat sota la direcció d'uns sacerdots anomenats missioners. Segons una inscripció pintada que hi havia en aquesta creu, es devia col·locar a la dècada de 1950.