Creu de Can Figueres
Taradell

Avda. del Montseny, 19

El pilar de pedra es troba força erosionat.
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Creu de pedró situada en el jardí de Can Figueres. És una creu llatina metàl·lica, que està fixada en un pilar quadrangular de pedra, rematat a la part superior a mode de capitell motllurat. En un costat hi ha una inscripció erosionada on consta "ERIGIT PER D.JUAN BUSQUÉ Y ESPOSA Dª C. CARBÓ / LAUS DEO 1897".

A causa del creixement urbà del poble de Taradell, la benedicció del terme que es feia en una creu va canviar en diverses ocasions. Quan a finals del segle XIX es va habilitar en residència d'estiueig l'antiga masia de Can Figueres, s'hi va instal·lar la creu definitiva. El dia de Lledànies de l'Ascenció s'hi beneïa el terme, tradició que es va mantenir almenys fins a la dècada de 1980. Aleshores, el seu nou propietari Bernat Serdà va encarregar uns goigs a Mn. Joan Vilacís en honor a la creu.

Revista Taradell de maig de 1981.