Costarroja
Les Masies de Voltregà

Masia Costarroja, Vinyoles. 08509 Les Masies de Voltregà.
    Camí rural de la Farga Lacambra, accés des de la C-17, km 73-74

estat deficient de les estructures portants
    Natalia Salazar -ArqueoCat SL-

Masia de planta rectangular amb coberta a dues vessants de teula aràbiga i amb el carener perpendicular a la façana. Els murs són de tàpia arrebossada i estan assentats sobre un sòcol de pedra (còdols de riu lligats amb morter de calç). Presenta cantoneres de maó i les obertures estan reforçades amb pedra aristada i alguna llinda de fusta. Té dues plantes: baixa i pis.

Masoveria del Mas d'Ordeig. El lloc de "villa ordege" existia el 976 i el 1104 fou consagrada l'església de Sant Miquel d'Ordeig. En un fogatge de l'any 1553 quatre famílies apareixen englobades dins de la parròquia de Sant Miquel: Pere Cornellas (batlle), Miquel Sala (àlies Colell), Gabriel Santaneres (mas Soler) i Jaume Quintanes (paraire, rectoria). El 1686 tenia sis masies.

MOLAS, Núria; PUIGVÍ, Montse; SANITJAS, Joaquim (2004). Vint-i-cinc anys d'ajuntaments democràtics (1979-2004), Ajuntament de les Masies de Voltregà, pp.12-13.