Conjunt de materials mobles de l'església de la Colònia
Santa Coloma de Cervelló

Col·lecció
    Antoni Gaudí, Josep M. Jujol, Vincentius Carduchi i altres
    Consorci de la Colònia Güell
    Xavier Bermúdez (iPAT Serveis Culturals)

L'església de la Colònia Güell, com és habitual, comptava ja d'origen amb un seguit d'objectes mobles que formaven part de la imatgeria i litúrgia del temple. Amb el temps, i considerant-ne el notable valor historicoartístic, alguns d'aquests elements es troben exposats en diversos llocs. Així mateix, el fet que l'obra arquitectònica quedés inacabada va generar que un seguit d'elements constructius quedessin disposats a l'esplanada oest de l'església a l'espera d'ésser emprats. Descriurem aquests elements com a integrants d'una mateixa col·lecció, malgrat trobar-se físicament en 6 espais diferents.
    En primer lloc, els elements mobles més destacats ubicats a l'interior de l'església són: sagrari (dissenyat per Jujol), imatge del Sagrat Cor (procedent d'un taller d'Olot), imatges de la Sagrada Família (de procedència olotina), imatge de la Puríssima (del segle XVII i estil manierista) i petxines que fan de piles beneiteres (procedents de les Filipines, transportades per la companyia Trasatlàntica del Marquès de Comillas). També in situ a l'església, tot i que a l'exterior, cal esmentar la campana (anomenada Maria Immaculada, apadrinada per l'esposa de Manuel Bertrand, amo de la fàbrica, l'any 1949).
    En segon lloc, a l'exterior de l'església (concretament a l'esplanada que té a ponent) hi ha els materials constructius mai utilitzats situats de l‘església: bases i fusts de columnes
    En tercer lloc, a la Pia Almoina de Barcelona hi ha exposades (en les plantes segona i tercera de l'edifici) una sèrie de mobles, objectes litúrgics i fotografíes procedents de l'església de la Colònia Güell. Sumen un total de 26: 1 roda de campanetes de bronze i ferro, 2 canelobres de sobretaula de ferro forjat i daurat (dissenyats per Josep M. Jujol, 1947), Quadre a l'oli de la vinguda de l'Esperit Sant o Pentecosta (Vincentius Carduchi, 1625), 8 bancs de fusta i ferro de fidels, 1 faristol de música (disseny atribuit a Gaudí), 2 canelobres de peu raconers (disseny de Gaudí, 1915), 6 fotografies relacionades amb l'església de la Colònia (de maquetes, projectes, i de la construcción), 1 fotografia d'Antoni Gaudí i 1 Banc de treball d'Antoni Gaudí (entre 1910 i 1914).
    Les tres darreres ubicacions d'elements mobles procedents de l'església de la Colònia Güell corresponen a sengles bancs de fusta dels feligresos: a més dels ja esmentats a la Pia Almoina, n'hi ha 1 en dipòsit al Museu Nacional d'Art de Catalunya, 1 al Museu Gaudí i un darrer en una altra localització que s'ignora.

Està previst l'arranjament i de l'exterior de l'església i la museïtzació dels materials constructius no emprats que s'hi troben.