Conill vermell / Conill de l'era
Torrelavit

    Alt Penedès
    208 m

    Coordenades:

    41.44634
    1.72988
    393904
    4589085
    Número de fitxa
    08287 - 194
    Patrimoni immaterial
    Tipologia
    Tècnica artesanal
    Contemporani
    Estat de conservació
    Dolent
    Aquesta recepta ja no es cuina actualment a Torrelavit.
    Protecció
    Inexistent
    Accés
    Sense accés
    Sense ús
    Titularitat
    Pública
    Autoria de la fitxa
    Oriol Vilanova

    Recepta de cuina típica de Torrelavit, segons la qual, d'un conill prèviament pelat, s'hi treien les entranyes, es netejava, era tallat a trossos ben petits i es posava a fregir amb força oli d'una manera sobtada fins que quedava ben ros, retirant-lo de la paella a continuació. A aquesta, en el mateix oli, s'hi afegia una cabeça d'alls pelats i laminats i, quan eren ben rossos, s'hi afegia una culleradeta de pebre vermell dolç i un parell de tomacons ratllats; s'hi afegia un cutxaró d'aigua i es tornava a posar el conill a coure durant mitja hora a foc lent i ja es podia servir.

    Segons Salvador Llorac (veure camp "Bibliografia"), les cases de pagès de Torrelavit cuinaven aquest plat antigament i el guardaven per menjar-lo l'endemà al camp.

    LLORAC I SANTIS, Salvador (2003): "Torrelavit. Ahir i avui d'un poble del Penedès". Edita: Ajuntament de Torrelavit, p. 333.