Col·lecció d'objectes de Borgonyà
Sant Vicenç de Torelló

C. Camí de la Paciència

Col·lecció
    Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló. Pl. de l'Ajuntament, 6
    Marta Lloret Blackburn

Al magatzem de la brigada municipal s'hi conserven diversos objectes procedents de la fàbrica de Borgonyà. La major part formen part de l'instrumental que s'utilitzava per al funcionament de la fàbrica. Entre d'altres objectes, hi trobem les mànegues dels bombers i tota la seva indumentària, un dinamòmetre, una màquina d'escriure, un telèfon, un carro-camilla, un forn, balances de precisió, rotlles de fils i etiquetes de files, un carro de bombers, etc.

Els objectes estan etiquetats i numerats, però no s'ha localitzat a l'Ajuntament un inventari dels mateixos.

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló va adquirir alguns dels edificis del complex industrial de Borgonyà. Els objectes que es van trobar aleshores a la fàbrica van recollir-se i es van portar al magatzem on, des de fa gairebé una dècada, es troben dipositats.