Col·lecció del Material arqueològic de Castellfollit del Boix al Museu Comarcal de Manresa
Castellfollit del Boix

Legal i física
    Científic/Cultural
    Ajunatment de Manresa
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El Museu Comarcal de Manresa s’hi conserva material arqueològic provinent de les Tombes de Can Barcadit de Castellfollit del Boix. En concret es tracta d’un conjunt format per diversos materials arqueològics d’època tardo-antiga.

El Museu Comarcal de Manresa fou creat l’any 1896 amb el nom “Museo arqueológico, biblioteca pública y exposición artístico industrial permanente” en una sala del pròpia Ajuntament. Durant la Guerra Civil convertint-se en un dipòsit per la protecció de béns mobles establert per la Generalitat en l'edifici de La Cova. Des de l’any 1940 el Museu s’ubica a l'Antic Col·legi de Sant Ignasi. A partir de l’any 1977 el Museu es va inaugurar sota el nom de Museu Comarcal de Manresa.