Caseta i cup del Fondo del Lluc
Castellet i la Gornal

Fondo del Lluc. Est de Rocallisa
    Emplaçament
    BV-2116 direcció a Clariana. Passat el km 2 el segon a la dreta i el següent a la dreta i la següent bifurcació a la dreta
    167

41.23955
    1.60246
    382890
    4566292
    08058 - 242
    Enderrocat
    08057A018000140000YW
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Caseta situada a peu del camí que volta la pedrera Omya Clariana per la bada de migjorn. Es tracta d’una construcció de planta rectangular amb la coberta a una vessant amb pendent ver al nord. Consta d’una sola planta. La façana principal es troba orientada a migjorn i conserva el portal d’accés de llinda de fusta. A la part posterior hi ha les restes d’un antic cup de vi, de planta circular i que encara conserva els cairons interiors. El parament dels murs és de pedra irregular rejuntada amb morter i amb les parets arrebossades amb morter. A pocs metres a llevant de la casa també es conserva un pica de pedra de planta rectangular de reduïdes dimensions.