Casa Trullàs
Granollers

Eclecticisme
    Possiblement 1899
    La planta baixa ha estat modificada per l'ús comercial. Edifici recentment restaurat.
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo
    Jordi Piñero Subirana

Edifici d'habitatges representatiu de l'estil eclèctic, més o menys clàssic, propi de finals del segle XIX i principis del XX. És de planta rectangular, entre mitgeres, amb planta baixa i dues plantes pis, amb coberta plana i limitada per una balustrada i un entaulament que incorpora els respiralls del terrat a la catalana. La façana és plana, està estucada i la seva composició és simètrica, traçada mitjançant dos eixos amb buits de proporcions verticals, emmarcats. Els de la primera planta estan units per un balcó corregut sostingut per quatre permòdols de línia clàssica, mentre que els de la segona estan formats per balcons independents. (CUSPINERA et alií, 2001). L'obertura de la planta baixa ha estat totalment reformada amb finalitats comercials.

La carretera va substituir el Camí Ral l'any 1848 i el ferrocarril va arribar el 23 de juliol de 1854. La segona línia de ferrocarril va arribar a Granollers el 1875. La conjunció d'aquests elements de comunicació va fer que Granollers agafés una gran volada i iniciés el procés d'industrialització sense deixar de banda l'activitat mercantil i l'agrícola (SESÉ, 1987b). Aquesta puixança va fer que, ja des de principis del segle XX, Granollers es trobés immers en un procés de renovació per incorporar els darrers avenços a la ciutat. Aquesta renovació que va tenir lloc sobretot a la zona de l’eixample és present també al centre de l’antiga vila medieval.

Concretament, al carrer de Santa Anna trobem nombrosos exemples d’edificacions de substitució que es van impulsar sobretot a partir del tombant de segle XX. L'edifici objecte d'aquesta fitxa s'inscriu en la tradició de l'arquitectura eclèctica de tendència més o menys clàssica que va caracteritzar el final del segle XIX i primers decennis del XX. Segons dades del cadastre, no sempre fiable, fou construïda el 1899.

SESÉ, Jaume (1987b) El creixement industrial. Col. Coneguem Granollers, Núm. 2, Granollers: Ajuntament de Granollers.