Casa plaça de l'Oli 2
Granollers

Plaça de l'Oli, 2
    Al nucli antic de Granollers

Possiblement 1936
    BPU
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Arqueològic de Granollers. Núm. R-069. Protecció de tipus VII: Edificis substituïbles.
    0868603DG4006E0001II
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo
    Jordi Piñero Subirana

Edifici d'habitatges que adopta una estètica d'influència noucentista. L'edificació és entre mitgeres, de planta baixa i quatre plantes pis amb coberta plana. La façana està composada simètricament segons dos eixos. En les tres primeres plantes sobresurt un cos, a manera de tribuna, que es troba coronat per una balustrada, la qual serveix com a balcó de la quarta planta. Els buits d'aquesta tribuna són de proporció quadrada, mentre que els de la quarta planta són amb arc de punt rodó. La façana, que està estucada, presenta especejament horitzontal junt a les mitgeres. Està acabada amb un empostissat que incorpora els buits de ventilació del terrat, fet a la catalana i una balustrada (CUSPINERA et alií, 2001). La planta baixa ha estat totalment modificada amb finalitats comercials.

A partir sobretot del tombant de segle XX moltes edificacions tradicionals, també les que formaven part de l’antic recinte murallat, van ser objecte d’un procés de reforma o substitució. És el cas d'aquest edifici, probablement de la dècada de 1930 i amb una estètica d'influència noucentista. Segons dades del cadastre, no sempre del tot fiable, l'edifici fou construït el 1936.

SESÉ, Jaume (1987b) El creixement industrial. Col. Coneguem Granollers, Núm. 2, Granollers: Ajuntament de Granollers.