Casa Garrell
Granollers

Carrer d'Anselm Clavé 23
    A la zona d'eixample de Granollers

M.J. Raspall i Mayol
    BPU
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Arqueològic de Granollers. Núm. R-006. Protecció tipus III
    0967716DG4006E0001BI
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo
    Jordi Piñero Subirana

Edifici entre mitgeres de planta baixa, entresolat i dues plantes pis, amb coberta de teula àrab a dues vessants. La façana és plana, amb buits de composició vertical en base a un sol eix. Cal assenyalar els tres elements horitzontals que trenquen la verticalitat de la composició: la balconada de la primera planta, la jardinera imposta de la segona i una cornisa-ràfec molt treballada, sota coberta. El balcó compren l'ample de façana i és simètric, de planta sinuosa. Es troba protegit per una barana de ferro decorada amb dibuixos geomètrics d'estètica decó. La jardinera contínua de la segona planta comprèn l'ample de la façana. Es destaca per una treballada imbricació de totxo. La cornisa-ràfec, també de totxo, es recolza en cartel·les que emmarquen els tres buits de llinda sinuosa de les finestres. El treball de totxo arriba fins la horitzontalitat de l'arrencada de les cartel·les. En la planta baixa cal assenyalar el buit de grans proporcions que inclou la planta entresolat, amb llinda de perfil sinuós i tanca en ventall (CUSPINERA et alií, 2001).

Es troba a l'antiga carretera de Barcelona a Vic, que travessa el casc urbà i que impulsà el creixement del primer eixample de Granollers, a finals del segle XIX. Aquest eix, darrerament, està patint un fort procés de transformació amb la proliferació de construccions de substitució. L'any de construcció de l'edifici és el 1930.

CUSPINERA I FONT, Lluís et al. (2001) Pla especial de protecció del Patrimoni Històric-Arquitectònic de Granollers. Granollers. Document administratiu.,