Casa de l'Amo del Vapor
Moià

Noucentisme
    Si, IPA nº 34, ACCN 16702
    Industrial Ausetana SL - Ctra. de Barcelona, 17 08180 Moià
    Cristina Casinos

Edifici de planta rectangular amb tres pisos. Els baixos eren utilitzats com a dependències de la fàbrica i conté moltes obertures. Els dos pisos superiors eren destinats a l'habitatge.
    Cal destacar la galeria de la façana de ponent amb persiana de fusta que es perllonga a la planta superior, que tenia una tribuna amb terrat fins fa uns anys quan va ser eliminada. El rellotge de la façana de ponent marcava l'hora d'entrar a la fàbrica.
    La teulada és àrab i presenta una cornisa amb ornamentació floral que trenca amb la sobrietat de l'edifici. Al jardí situat al nord hi ha una glorieta.

A l'inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya és denominada: Casa dels Viladomiu, Casa de l'amo del Vapor.

Aquest edifici es va concebre amb múltiples usos: els baixos eren les dependències de la fàbrica, el primer pis era l'habitatge de l'amo i el segon el de l'encarregat o majordom.

Generalitat de Catalunya. Servei de Patrimoni Arquitectònic. Barcelona.