Casa carrer de Barcelona 37-41
Granollers

Carrer de Barcelona, 37-41
    Al nucli antic de Granollers

Dolent
    L'edificació ha estat modificada sensiblement restant molt pocs elements originals al seu lloc com, per exemple, la portalada amb carreus de pedra. Ha perdut el seu caràcter tradicional encara que no tots els seus elements.
    0765124DG4006E0001QI
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo
    Jordi Piñero Subirana

Antiga casa del carrer de Barcelona que ha estat substancialment reformada, de manera que ha perdut bona part dels seus elements tradicionals. És una edificació entre mitgeres, amb planta baixa, planta pis i golfes. La façana plana de paredat arrebossat ha estat substituïda per una intervenció recent. A la planta baixa s'ha tornat a instal·lar el portal dovellat i al nivell del pis una finestra de pedra que ara es troba a l'eix central de la nova edificació (CUSPINERA et alií; 2001; PATRIMONI, 1985).

Aquesta casa pertany al conjunt d'edificacions del carrer de Barcelona, carrer que comença a formar-se al segle XVI amb l'inici de la construcció de diversos habitatges, al lloc per on tenia entrada a la vila el Camí Reial (BAULIES, 1965).

BAULIES I CORTAL, Jordi (1965) Granollers. Barcelona, Biblioteca Selecta, volum. 372.

CUSPINERA I FONT, Lluís et al. (2001) Pla especial de protecció del Patrimoni Històric-Arquitectònic de Granollers. Granollers.

PATRIMONI (1985) Patrimoni Històric Arquitectònic. Granollers: Caixa de Crèdit Granollers.