Casa carrer de Barcelona 26
Granollers

Carrer de Barcelona, 26
    Al nucli antic de Granollers

ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo
    Jordi Piñero Subirana

Edifici entre mitgeres que fa cantonada amb el carrer Museu, de planta aproximadament rectangular. Consta de planta baixa i dues plantes pis. Façana plana coronada per una cornisa i barana esgrafiada a franges horitzontals, composada simètricament segons un eix amb buits de proporcions verticals tancats amb persiana de llibret mòbil i balcó amb barana de ferro de barrots i dibuixos (CUSPINERA et alií, 2001).

Aquesta casa pertany al conjunt d'edificacions del carrer de Barcelona, carrer que comença a formar-se al segle XVI amb l'inici de la construcció de diversos habitatges, al lloc per on tenia entrada a la vila el Camí Reial (BAULIES, 1965).

BAULIES I CORTAL, Jordi (1965) Granollers. Barcelona, Biblioteca Selecta, volum. 372.

CUSPINERA I FONT, Lluís et al. (2001) Pla especial de protecció del Patrimoni Històric-Arquitectònic de Granollers. Granollers. Document administratiu.,