Casa Amàlia Soler
Vilafranca del Penedès

Neoclàssic
    Josep Grau i Forts (mestre d'obres)
    Pla Especial i Catàleg del Patrimoni 1988 (BCIL)
    Patronat Fundació Amàlia Soler (C. de la Cort, 14).
    Jordi Montlló Bolart

Edifici entre mitgeres fent cantonada de planta quadrangular; consta de planta baixa, entresòl, planta pis i golfes. Coberta de teules àrabs a tres aigües.
    Façanes simètriques formades per cinc eixos verticals. A la planta baixa hi trobem portals adintellats, alguns transformats en finestres. A l'entresòl hi ha balcons amb ampitadors i a la planta principal, un balcó fent cantonada amb dues obertures i balcons simples a la resta. A les golfes, les finestres són geminades amb dintell recte.
    El coronament és amb cornisa i barana de gelosia.

L'any 1879 es presenta el projecte per construir una casa propietat d'Amàlia Soler i Josep Ferrer, fet per Josep Grau i Forts.

BENACH i TORRENTS, Manuel (1977). "Els vilafranquins del segle XX", dins Notes per a la història local. Edició de l'autor.