Carrer Otzet
Navarcles

Nucli antic

XVII-XX
    Jordi Piñero Subirana

Carrer curt, de traçat rectilini, originat al segle XVII a l'entorn de l'antic mas Graner. En general les cases han estat força modificades i el carrer no conserva gaire la imatge tradicional. Les cases que han conservat millor la tipologia tradicional són les número 3 i 5, a més de la número 4, de dimensions molts més grans. El carrer és asfaltat, amb voreres estretes. Té restes visibles del cablejat aeri.

Llinda de la casa núm. 4: 1857.

En aquest carrer hi havia un mas que es deia Graner. El 1338 el propietari es deia Petrus de Graneiro, i el 1505 era Valentí Graner. A començaments del segle XVII el propietari és el pubill Jaume Otzet, que s'havia casat amb l'hereua de la casa i donà nom al carrer. Al llarg del segle XVII el mas devia anar malament i es va vendre a diversos particulars, que construïren les cases al costat del mas que van donar lloc al carrer. Tradicionalment el carrer comprenia els actuals Jacint Verdaguer, plaça Sant Valentí i Torras i Bages, fins que l'any 1922 l'Ajuntament va dividir-lo tal com ara està.

FERRER, Llorenç (1988). "Navarcles". Història del Bages, vol. 2. Ed. Parcir. Manresa. P. 137.
    FERRER, Llorenç (1988-1990). "Carrer Otzet". Col·leccionable d'història a A més a més: revista de Navarcles.
    SOLÀ, Fortià (1910). Navarcles. Notes històriques. Manresa. P. 74.