Carrer del Pi
Sant Pere de Ribes

Ribes

Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

El carrer del Pi és un dels indrets més emblemàtics del nucli de Ribes. Està constituït per cases d'obra popular bastides entre els segles XVIII i XIX, a més de les característiques cases d'"americanos", datades de finals del segle XIX. Les primeres són generalment cases entre mitgeres, de dues crugies i dos nivells d'alçat. Moltes d'elles conserven els portals antics, d'arc de mig punt adovellat, arrebossat o ceràmic amb brancals de pedra. Pel que fa a les cases d'"americanos", són de tres crugies, de dos nivells d'alçat, amb façanes compostes segons una marcada simetria i els característics portals d'arc rebaixat de pedra. L'element distintiu d'aquest carrer és el pi torçat d'una de les cases, que sobresurt fins al carrer. El revestiment dels murs en gairebé totes les cases és arrebossat i pintat de color blanc.

Antigament era conegut com el carrer de les Roques.