Carrer del Forn
Moià

XV
    Estructural
    Ajuntament - Pl. Sant Sebastià, 1 08180 Moià
    Cristina Casinos

Carrer que va des del Carreró fins arribar a la plaça de l'Ajuntament, la plaça Sant Sebastià. En ell es troben edificis de factura artística interessant que ens donen una visió de l'arquitectura d'època barroca de la vila amb elements com bossells amb dates, finestres amb motllures perimetrals i/o ampits tals com els números: 3, 5, 6 , 7, 20, 22, 27, 29, 31 34, 30.

S'anomena carrer del Forn perquè a l'edat mitjana era on hi havia l'únic forn municipal.

Carrer que junt amb els de les Joies, Sant Antoni i el carrer Jussà formen els quatre carrers que envoltaven la muralla del s. XV i possiblement ja existien abans. Deu el seu nom a l'existència en aquest indret del forn de pa propietat del Comú de a Vila ja en època medieval. .

Tarter i Fonts, R (2005); " 1000 anys de Història de Moià ". Curs de Formació de monitors. Patronat de Museus de Moià. Moià.