Capella de la Mare de Déu del Roser
Pujalt

Conill
    Al costat de l'entrada de Cal Senyoret

BPU. Catàleg de Patrimoni del POUM, 2007.
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

La Mare de Déu del Roser és una capella petita del segle XVII adossada al costat de migdia de la façana de Cal Senyoret. És de planta rectangular amb l'absis no marcat en planta. La nau està coberta amb volta de canó enguixada i presenta una fornícula a la part de l'altar. Com a obertures només presenta un òcul sobre la porta, una finestreta a la volta i una altra que comunica amb Cal Senyoret. Ha estat pintada recentment segons una iconografia pròxima a l'estètica ortodoxa. A nivell exterior presenta un portal d'arc pla de pedra carejada amb la llinda inscrita amb el monograma de Crist i de Maria "1654 / ESTEVE PHELIP". La façana està coronada per una creu de pedra. El parament dels murs és de carreus escairats disposats en filades a la part frontal i de pedra lligada amb argamassa a la part posterior.

La capella de la Mare de Déu del Roser va ser construïda l'any 1654 per Enrich Felip, adossada a la seva vivenda, Cal Felip (Cal Senyoret actualment). La capella era per a ús privat i comunicava amb la casa a través d'una porta a la part superior.
    Durant la guerra civil espanyola, la capella va ser cremada i parcialment destruïda. Actualment està completament restaurada.

Catàleg de Patrimoni del POUM. Ajuntament de Pujalt, 2007.
    GAVÍN, JM. (1984). Inventari d'esglésies. Anoia, Conca de Barberà. Vol. 16. Arxiu Gavín. Valldoreix.
    PLADEVALL, A. [coord.] (1997):Inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya. L'Anoia. Direcció General del Patrimoni Cultural.