Canal de Rec
Sant Esteve Sesrovires

Riba esquerra del riu Anoia.

En molts trams el canal està mig tapat i cobert amb molta brossa.
    varis propietaris
    Manuel Julià i Macias / Margarita Costa Trost

Canal de rec construït a la banda sud del terme municipal de Sant Esteve Sesrovires. El canal és visible en determinats punts del municipi, com el situat en el lloc conegut com La Torrassa, camps de conreu situats entre el Ferrocarril de la Generalitat de Catalunya i el riu Anoia. El canal és de secció rectangular construït amb carreus de pedra ben tallada. El canal va ser construït a la riba esquerra del riu Anoia. El canal iniciava el seu recorregut a la resclosa del riu Anoia situada prop de Can Bargalló dins el terme municipal de Sant Esteve Sesrovires i finalitzava el seu recorregut en el Pontarró de Martorell. Segons la planimetria històrica, en entrar en el terme municipal de Martorell, el canal a principis del sgele XX rebia el nom de "Acequia de Gomiz", fent referència al Molí de Gomiz, construït en el mateix municipi.

Actualment, en els camps de cultius on hi és bastida La Torrassa, es pot visitar fàcilment aquest canal el qual està en ús.

Cartoteca ICC. Fons Minutes Municipals.