Can Vell Bou
Font-rubí

Barri de Grabuac i la Fanga, 31
    A uns 2,3 kms al SE del nucli de Guardiola, seguint la Carrerada

Miquel Gea i Bullich

Edifici d'estil popular de planta rectangular, amb planta baixa i planta pis i coberta de dos aiguavessos amb el carener paral·lel a la façana principal, que s'obre a migdia. Totes les obertures són allindades a excepció de la porta principal, que compta amb un arc que, tot i no ser visible el material amb el que està construït, podria ser de pedra treballada (és visible un escut gravat a la part central de l'arc). Tot i que l'edifici presente moltes modificacions contemporànies, especialment pel que fa a les finestres, tot el veïnat considera Can Bou Vell la casa més antiga de la zona i, per tant, entenent que l'arc de l'entrada és de pedra treballada, es podria remuntar, probablement, al segle XVIII. En tot cas, no tenim prou elements per afinar una data de construcció més acurada.