Can Valls
Masquefa

A l'Oest del Torrent de Can Valls, just entre les urbanitzacions de Can Valls i El Maset
    Al peu d'un trencall del C/ del Maset

PEU de protecció del PH., arq. i paisatgístic 10/02/2014
    ArqueoCat SL

Gran casa pairal amb planta baixa i primer pis, edificada amb murs de tapial de 80 a 100 cm. L'arcada de la porta (de mig punt), així com una arcada interior, estan fetes amb sauló. La resta de la façana està arrebossada, en color blanc a la casa pairal en si (que queda dins d'un recinte que engloba un pati), i en tons grocs a les quinze vivendes habilitades per a l'explotació turística.

D'edificació medieval. Habitada per la família Valls des del 1451. A finals del S. XIX la família traslladà la seva residència a Can Parellada. El casal, de gran tradició i importància, englobava antigament entre les seves possessions les masies d'El Maset, Can Parellada, Can Bonastre dels Torrents i Can Roviralta (als Hostalets de Pierola).

- MATAS I FOSALBA, Àngel (1994): Costumari Masquefa. Ajuntament de Masquefa.