Can Torres / L'Olivera
Olèrdola

Edats dels Metalls
    Destruït.
    Catàleg de Béns protegits. POUM DOGC 29/01/2008
    Tríade scp
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Àrea ocupada bàsicament per vinya i per la casa coneguda amb el nom de Can Torres de la Fontallada. Segons consta a la Carta Arqueològica, "Actualment, s'ha perdut el topònim "L'Olivera", que referenciava la partida de terra on es localitzaren les restes. Per aquest motiu, no s'ha pogut identificar amb precisió el terreny de les troballes".

L'any 1955 es localitzaren les restes d'una sepultura, la qual fou excavada en la part no afectada per les remocions agrícoles, per Pere Giró. Es documentaren: una llosa semiquadrada, irregular, de 1,30 m x 1,02 m x 0,10 m; pedres "enderrocades", segurament suports laterals de la llosa de la coberta; fragments de ceràmica a mà, de cocció oxidant i reductora, dels que destaquen un fragment de nansa i un fragment informe de molta gruixària decorat amb cordons digitats horitzontals - verticals. No aparegueren restes humanes. El fons de la sepultura reposava directament sobre el substrat natural.

GIRÓ I ROMEU, P. (1953-1956). Quaderns de camp. Vol. 4, 16 i 25 d'octubre de 1955. Inèdit.