Can Torres
Masquefa

A l'Oest del Torrent de Can Torres, 200 m a l'Est de la urbanització de Can Valls
    Al peu d'un camí que arrenca de la carretera B-224

PEU de protecció del PH., arq. i paisatgístic 10/02/2014
    ArqueoCat SL

Masia composta per un cos quadrangular de planta baixa i primer pis, edificada amb tapial o maó segons els trams (arrebossada amb calç), i coberta a dues aigües (NW i SE). A les façanes SE i SW hi ha sengles rellotges de sol, pintats, respectivament amb les inscripcions "Declina a Llevant 20 G S. En Altura de Polo. 41 330 m Any 1823" i "JO SENSE SOL I TU SENSE FE NO VALEM RES. ANY 1823". Adossada a la façana NW, la principal, hi ha un altre cos de planta rectangular, que presenta com a particularitat el fet de tenir el sòcol (amb un total de sis filades) construït amb carreus ben escairats de travertí. Al S de l'edifici hi ha un pati clos amb un mur de tanca. El conjunt presenta algunes reformes recents.

- MATAS I FOSALBA, Àngel (1994): Costumari Masquefa. Ajuntament de Masquefa.