Can Tàpies / La Torreta
Granollers

Carrer de Ramón i Cajal, 39 08400 - GRANOLLERS
    Al nucli urbà de Granollers

Dolent
    No es conserva cap evidència en superfície ja que el jaciment s'ubica en una zona urbanitzada (INVENTARI, 1997).
    IPAC-CA
    Sense accés
    Diversos
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo

Vil·la romana destruïda en urbanitzar-se tot el sector que ocupava. Josep Estrada documentà durant la dècada de 1940 un seguit de troballes que defineixen un assentament romà amb estructures d'habitació, avui desaparegudes. Les troballes van consistir en gran quantitat de "tegulae", "dollia", ceràmica comuna romana, un forn de secció cilíndrica i fragments de paviment. Al damunt d'aquesta zona s'aixecà un monestir caputxí, desaparegut després de la desamortització del segle XIX. Actualment, no queda rés de les antigues construccions (INVENTARI, 1997). Al costat de la bòbila d'en Guix, al començar la pujada de la Torreta. Es troba un km més amunt de la vil·la romano - republicana de cal Jardiner. Apareix una moneda Iltirkesken i l'altra d'Eusti. Apareix ceràmica a mà Ceràmica en una certa abundància. Vil·la romano - imperial a partir del segle I dC. Hi ha un forn romà rodó, amb el marge ple de teula (ESTRADA, 1993).

Documentat per J. Estrada (INVENTARI, 1997).

ESTRADA I GARRIGA, Josep; VILLARONGA, Leandre (1967) La monetal y el hallazgo de Cánoves (Barcelona), Barcelona, Separata de la revista Ampurias, Vol. XXVIII, Instituto de Prehistoria y Arqueologia, Diputación de Barcelona.

ESTRADA GARRIGA, Josep (1969) Vias y poblamiento en el territorio del Area Metropolitana de Barcelona, (Cuaderno de edición limitada para uso interno). Comisión de Urbanismo de Barcelona, Barcelona, Ajuntament de Barcelona.

ESTRADA I GARRIGA, Josep (1993) Granollers a l'antiguitat, Granollers, Tarafa, Editora de Publicacions, S.L.