Can Sors
Alella

És possible la conservació de restes al subsòl de
    la masia i el seu entorn.
    ZIA (Catàleg Patrimoni d'Alella - 2010)
    Si (CCAA 753)
    Jordi Montlló Bolart

Lluís Galera donà coneixement, l'any 1969, de l'aparició d'un fragment de T. S. Clara D on hi havia estampada una creu, de doble línia, així com diversos fragments de ceràmica comuna, "tegula", àmfora i una pedra de molí (GALERA 1969, p.6). La troballa la realitzà el Sr. Felicià
    Homs, propietari de l'empresa que realitzava uns rebaixos de terreny per construir una caseta, sota la presa del Molí de Can Sors. Les restes van aparèixer a 3 m de fondària.
    Durant la realització de la Carta Arqueològica d'Alella, l'any 1987, es va saber que la pedra de molí es trobava en una casa propera, sense poder-la veure. En el mateix moment, el propietari de Can Sors lliurà a l'equip que realitzava la Carta Arqueològica un fragment d'una peça
    circular de ceràmica, que presentava una decoració estampada d'un motiu circular amb una creu en relleu a l'interior, que es repetia a tot el contorn.
    En la visita a l' indret durant la revisió del Catàleg del Patrimoni Arqueològic d'Alella (2004) no s'hi va detectar cap indici de restes arqueològiques, possiblement a causa de la seva profunditat.

La ceràmica lliurada pel propietari de Can Sors fou tramesa al Museu de Can Magarola.

Notícies històriques del Sr. Lluís Galera, sobre l'aparició d'un fragment de T.S. Clara D durant unes obres realitzades vers la primera meitat de la dècada de 1960, publicades l'any 1969.
    No s'hi ha realitzat cap actuació, únicament la recollida de material superficial.

Carta Arqueològica d'Alella. Inventari del Patrimoni Arqueològic de Catalunya (IPAC). Generalitat de Catalunya, 1987.
    FONT, Josep (2004). Catàleg del patrimoni arqueològic d'Alella. Inèdit.
    GALERA, Lluís (1969). "El Cristianisme en la nostra comarca", Alella, 94, novembre
    de 1969, pàg. 6.
    GALERA, Lluís i ARTÉS, Salvador (1975). Notes històriques de la parròquia de Sant Feliu
    d'Alella. Alella. pàg. 21-A.
    PREVOSTI, Marta (1981). "Cronologia i poblament a l'àrea rural d'Iluro". Caixa d'Estalvis Laietana. Mataró. pàg. 47.
    RIBAS, Marià (1975). "El Maresme en els primers segles del Cristianisme". Mataró, pàg.. 98 - 99.