Can Quintana
Taradell

XVI-XIX
    Presenta cert estat de deteriorament per trobar-se deshabitada.
    BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Can Quintana és una casa del segle XVI que va ser notablement reformada als segles XVIII i XIX. És un edifici cantoner de planta irregular format per diversos volums superposats, tot sobresortint sobre el carrer al que dóna nom. S'hi accedeix per la part de ponent, on hi ha un sol eix d'obertures, amb el portal d'arc pla de pedra carejada inscrit. "1797" i una creu inscrita i un finestral al pis d'arc pla arrebossat. Al costat hi ha una majòlica i una figura de pedra tallada en relleu. A la façana de migdia hi ha l'antic portal, molt baix a causa del canvi de cota del carrer original, amb una llinda de pedra. A sobre hi ha una finestra d'arc pla de pedra carejada amb l'intradós motllurat i l'ampit dentat. El pis superior s'obre amb una galeria horitzontal amb dos pòrtics d'arc rebaixat arrebossat, amb barana de teula ceràmica. La façana de ponent, amb una composició poc definida, presenta diverses finestres d'arc pla arrebossat, dues amb sortida a un balcó de baranes forjades, així com dos pòrtics d'arc carpanell arrebossat al pis superior. La façana de tramuntana està tapada per l'edifici del costat. El tractament exterior dels murs és arrebossat i el ràfec està acabat amb cabirons.

També es coneix com Can Mansa.