Can Puig
Vilassar de Dalt

  Maresme
  Carrer Àngel Guimerà, 11
  141

  Coordenades:

  41.51748
  2.35793
  446425
  4596404
  Número de fitxa
  08214 - 69
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Popular
  Segle
  XVIII
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIL - Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  6566601DF4966N
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Casa de planta rectangular amb un pati posterior. Consta de planta baixa dos pisos. La coberta és de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana principal, orientada a ponent, amb el carrer. Fa una mica de voladís a la façana.
  La casa fa cantonada amb el carrer Francesc i Benet Artigas, però s'hi adossat un altre cos en la part més propera a aquest carrer de la façana que tapa la composició simètrica d'aquesta a partir de tres eixos de verticalitat. Només resta visible la segona planta del cos de la dreta. La disposició de les obertures es concreta amb la porta principal en l'eix central de la planta baixa, amb sengles finestres a cada costat, una més petita que l'altra. En el primer pis, actualment només són visibles dos del tres balcons que hauria de tenir, amb la corresponen barana de ferro. Finalment, en la segona planta, hi trobem tres finestres més petites. Totes les obertures tenen els brancals, llinda i ampit de pedra ben escairada. La llinda de la porta principal llueix una cartela sense que s'hi llegeixi cap inscripció a l'interior. Totes les llindes són rectes i les persianes de les finestres de fusta, de llibret i pintades de verd.
  El parament és arrebossat, llis i pintat de color crema.

  A l'interior es pot reconèixer l'existència d'una façana anterior, reculada en relació a l'actual alineament del carrer.
  En el pati interior, hi ha una glorieta de principis del segle XX, decorada amb frescos.

  També es coneix com a Can Bot i a l'interior s'hi conserva una important col·lecció malacològica.

  AJUNTAMENT DE VILASSAR (1999). Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt.
  PUJOL i DURAN, Delfí (2000). La pagesia a Vilassar. Les cases de muntanya (II); dins Ipsa Arca, núm. 4, desembre de 2000. Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, pàgs. 52 a 55.