Can Plantera o Mas Vidrier
Palafolls

Camí de Can Plantera

Alfonsí
    Àlvar Sáez Puig

Can Plantera està molt reformada. Per testimonis dels actuals propietaris l'antiga casa no tenia cap element destacable i es podria descriure com a una senzilla casa de pagès.

Segons Salicrú (2018) les primeres referències que es conserven del mas són de 1799, quan la masia era propietat dels Reixach i la finca havia format part de les terres del mas Tomàs Rourell. En aquell moment era coneguda com a mas Vidrier.

El 1870 el mas era anomenat segons les escriptures d'aquell any, mas Rodríguez o Vidrier o Plantera, i afrontava amb el mas Xuclar, amb Salvador Alsina Panadero i abans Josep Alsina, amb Ramon Font i amb Joan Fontseca.

Els Reixach van vendre la finca als Alsina de la Casanova. En 1880 encara constava com propietat dels Reixach i ja en 1921 el propietari era Josep Alsina Pujol.

A la casa sempre hi va haver masovers fins que, als anys quaranta del segle XX, hi va anar a viure una branca dels Alsina, que vengueren la casa a la família dels actuals propietaris. Entre 1866 i 1911 els masovers van ser la família Puig. El 1924 el Ciril Cases Brunet, germà de la dona de l'últim Puig, visqué a la casa, fins als anys trenta.

- BONET GARÍ, Lluís (1983). Les masies del Maresme. Barcelona. Editorial Montblanc.