Can Perejaume
Granollers

Al nucli antic de Granollers

XVI-XIX
    PEPHA nou, Núm. R-087
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo
    Jordi Piñero Subirana

Edifici de planta quadrangular, amb mitgera a migdia i tres façanes. Consta de planta baixa, pis i golfes, amb coberta de teula àrab a dues vessants. Les façanes són planes i estan arrebossades. La de la plaça de la Porxada està composada segons dos eixos amb buits de proporció vertical. En la planta primera, una balconada amb barana de barrots de ferro abasta els dos buits i emfasitza els de la planta baixa. En la façana al carrer de Sant Roc es troba un element de màxim interès per al conjunt: es tracta d'una finestra de brancals i arc lobulat de pedra. En les cantonades es conserva el carreuat de pedra (CUSPINERA et alií, 2001). L'edifici estava probablement porticat, en origen.

Proposta de protecció al nou PEPHA Fitxa. Núm. R-087. Al llibre (PATRIMONI, 1985: 37) la finestra d'aquesta casa apareix com element protegit al carrer de Sant Roc, 19,

Probablement la planta baixa estava porticada originàriament. Casa de l'antiga plaça del Blat, que avui es coneix com plaça de la Porxada, que portava el nom del propietari (Sr. Perejaume) i que també dona al carrer de Sant Roc (GARCÍA-PEY, 1990).