Can Pau Roig
Sant Pere de Ribes

C. de la Torreta, 15

BCIL. PGOU 1982 (Llei 9/93 PCC)
    Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Pl. de la Vila, 1
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Casa aïllada situada al nucli de Ribes, al carrer de la Torreta. És un edifici compost per dos volums adossats de forma perpendicular. El volum principal consta de planta baixa, pis i golfes, i té la coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. El seu frontis es composa d'un sol eix, definit per una obertura d'arc pla arrebossat per planta i per un grup de cinc finestretes a les golfes. Entre les finestres i el ràfec hi ha un plafó ceràmic de la Verge i la inscripció "Regina Pacis". El volum secundari està adossat a la façana lateral del principal, ocupant bona part de la mateixa. És de planta baixa i pis i té la coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. Consta d'un portal d'arc de mig punt custodiat per dos pilars ceràmics que sostenen el balcó del pis, que està delimitat amb una barana de maó. Al pis hi ha tres finestrals d'arc pla arrebossat, un dels quals dóna accés al balcó. A la resta de façanes les obertures també són d'arc pla arrebossat, distribuïdes de forma aleatòria. El ràfec està acabat amb una imbricació de rajols ceràmiques. L'acabat exterior és arrebossat i pintat de color blanc a la façana principal i arrebossat de color terrós a la resta. La casa queda frontalment tancada per un baluard amb un portal de pilars de maó amb ceràmica decorativa, així com una porta de ferro forjat decorada.