Can Pau Bernadó
Arenys de Munt

Historicista
    Enric Catà i Catà
    BCIL (Pla General d'Arenys de Munt, 7/05/2003)
    Si: IPA núm. 8292
    Jordi Montlló Bolart

Edifici de planta rectangular, consta de planta baixa, pis i golfes. Coberta de teules a dues vessants i el carener perpendicular a la façana. Per damunt la coberta, en el costat dret, s'alça una torre - mirador amb la coberta a dues vessants. Decoració feta a base de rajoles vermelles vistes i ceràmica de color verd. Coronament amb ràfec enrajolat. Destaca la porta principal de punt rodó amb dovelles de pedra granítica i una finestra a cada banda. A la plata pis hi ha tres balcons amb barana de ferro. Les obertures de les golfes recorden els cellers modernistes amb una finestra central de tres obertures separades amb dos pilars i dues obertures laterals geminades; tots els arc són apuntats amb la mateixa decoració de maons vermells.
    Està enganxat a una masoveria de planta rectangular amb la coberta de teules a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. Consta de planta baixa i pis.
    Barri d'entrada amb dos pilars de maó vist vermell intercalant amb sanefes de rajoles verdes vidrades, coronats amb coberta a dues aigües amb decoració zoomorfa (aus). Porta de ferro forjat en forma de xarxa.
    Al costat dret hi ha un safareig rectangular amb un galet de ferro d'on brolla l'aigua que va a parar a una pica feta d'obra.

Aquesta casa fou reformada per l'arquitecte Enric Catà i Catà.

CASALS i COLL, Gaspar (2006). Noms de lloc d'Arenys de Munt, a Fulls arenyencs de cultura, núm. 10, abril de 2006. Ajuntament d'Arenys de Munt, pàg.50.
    CATLLAR, Bernat et alii (2005). Fons d'arxiu Enric Catà i Catà. Catàleg de l'exposició. Col·legi d'arquitectes de Catalunya. Demarcació de Girona. Girona.
    VIADER i CROUS, Montse (1986). Can Pau Bernadó (Arenys de Munt), a Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, Inèdit.