Can Patafi
Les Masies de Voltregà

Can Patafi, Can Bondia. 08509 Les Masies de Voltregà.
    Camí de les Aigües, carretera C-17 km 72-73

Natalia Salazar -ArqueoCat SL-

Masia de planta rectangular amb coberta a dues vessants de teula aràbiga i amb el carener perpendicular a la façana. Els murs són de tàpia arrebossada i estan assentats sobre un sòcol de pedra (còdols de riu lligats amb morter de calç). Les obertures estan encintades amb maó. La porta s'obre en forma d'arc de mig punt amb llinda adovellada. Té dues plantes: baixa i pis. Amb granja (s. XIX-XX), annexada per l'oest, d'obra i amb obertures en forma d'arcs rebaixats.

Apareix al cens agrícola de l'any 1860, dins del districte de Vinyoles i de l'entitat de Can Bondia. Arquitectònicament es correspon amb el tipus de masia típica dels segles XVII- XVIII, amb reformes posteriors.

MOLAS, Núria; PUIGVÍ, Montse; SANITJAS, Joaquim (2004). Vint-i-cinc anys d'ajuntaments democràtics (1979-2004), Ajuntament de les Masies de Voltregà, pp.50-55.