Can Ne
Fogars de la Selva

Polígon 15 Parcel·la 50
    Veïnat del Molí

Dolent
    visibilitat molt escassa perquè la vegetació cobreix tota la zona, però les poques restes visibles es troben molt enrunades.
    08081A015000500000BS
    Jordi Montlló Bolart

Restes de l’antic Can Ne, situades a l’Aulet de la Serra, en el vessant hidrogràfic esquerra del torrent del Vicari. Per accedir-hi cal enfilar-se des de Can n’Oller, pel camí de Cal Vicari. Abans d’arribar al torrent del Sot de l’Avellaner, hi ha un corriol a mà esquerra que ha perdut l’amplada d’un carro. Resseguint el marge dret passats tot just una vintena de metres, entrar a mà dreta. Les restes, estan emboscades, bàsicament recobertes per bruc i alzina, que impossibiliten avançar en tota l’extensió.

S’hi observen diverses estructures muraries fetes de pedra amb argamassa, d’uns 0’80 m de gruix pels murs perimetrals i d’uns 0’60 pels situats a l’interior. Aquests darrers semblen correspondre a un seguit d’habitacions. La potència màxima d’alçada actualment visible oscil·la entre els 0’40 m i els 0’50 m. En l’àrea prospectada visualment s’hi ha observat alguna pedra ben retallada mig colgada per la fullaraca.

Sense un desbrossada i posterior excavació arqueològica no es pot precisar si les restes pertanyen a un corral o si realment es tracta d’una casa.

Element identificat en el llibre de Jaume Fugarolas i  Josep Vilà (2007) en el qual afirmen no disposar de cap referència documental.