Can Miralpeix
Cabrera de Mar

C/ Argentona, 86

XVII-XX
    Marc Guàrdia i Llorens

Edifici de tres cossos, amb el teulat a dues aigües. La façana està encapçalada pel portal rodó dovellat, i les finestres. Les fotografies antigues mostren com totes tenien una forma rectangular emmarcades en pedra, tot i que en l'actualitat les de la planta baixa presenten un arc rebaixat carpenell, repectant, però, la llinda i brancals de pedra. Aquest aspecte senzill de la façana es veu reforçat per l'absència en el frontó de la finestra de les golfes, fet que sembla donar a entendre que l'edifici només té planta baixa i planta pis,
    El jardí de la casa presenta nombrosos espècimens destacables. Sobresurten, per la seva alçada l'eucaliptus, que ronda els 25 metres, o la filera de xiprers, tot i que és més vistós el xiprer aïllat, o la palmera de Canàries, que basteix el paisatge característic de les masies d'indianos. Acompanyen al conjunt un bon exemplar de teix o el conjunt de tres pins pinyoners del fons del jardí (Rovira i Vinyals 2005).

També conegut pel nom de Can Solsona o casa Mora d'Agell.
    Les característiques formals de la casa li confereixen un aspecte que s'adiu amb una construcció del segle XVII. Aquesta data es confirma per la inscripció en una llinda de pedra de 1648.
    A la façana hi trobem un rellotge de sol.

La documentació més antiga correspon a la inscripció en una pedra de llinda de 1648, ja que en els fogatges del segle XV i XVI no en tenim constatada cap referència.

BONET I GARÍ, Ll. (1983): Les masies del Maresme, Ed. Montblanc-Martín i Centre Excursionista de Catalunya, Barcelona, pàgs. 347-349.
    ESCURA I DALMAU, X. (2007): Cabrera de Mar. Imatge i Memòria. Ajuntament de Cabrera de Mar, pàgs. 195-196,