Can Manent
Premià de Mar

  Maresme
  Camí Ral, 54

  Coordenades:

  41.48877
  2.35735
  446353
  4593217
  Número de fitxa
  08172 - 130
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Antic
  Ibèric
  Romà
  Segle
  II aC-IdC
  Estat de conservació
  Regular
  Es desconeix si es conserven sectors.
  Protecció
  Legal
  Inexistent
  Llei 9/93 del Patrimoni cultural català
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Si (CC.AA 1122)
  Accés
  Fàcil
  Científic
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament de Premià de Mar (plaça de l'Ajuntament, 1; Premià de Mar)
  Autor de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Troballa superficial, a l'entorn de Can Manent, de ceràmica antiga consistent en ceràmica de vernís negre (Campaniana A), ceràmica comuna ibèrica, àmfora (ibèrica, punico-ebussitana, itàlica, bètica, local), ceràmica comuna romana i material constructiu). També s'observen materials romans com a reaprofitament per les parets de la masia. Però es tracta de troballes descontextualitzades arqueològicament sense la presència d'estructures antigues.

  Troballes realitzades l'any 1986 durant les obres de pavimentació i enllumenat públic a Can Manent (masia de propietat municipal), per Jordi Corbella.

  CAZORLA, F.; COLL, R.; JÁRREGA, R (1997). Els darrers jaciments arqueològics descoberts a Premià. Una aportació a l'inventari arqueològic de Premià de Dalt i Premià de Mar (El Maresme); dins la XIII Sessió d'Estudis Mataronins. Museu-arxiu de Santa Maria. Mataró. COLL i MONTEAGUDO, Ramon (1993). Restes arqueològiques a Can Manent; dins Catàleg de l'exposició "Can Manent. Història d'una casa, història d'una família". Premià de Mar, pàg. 4 COLL i MONTEAGUDO, Ramon (1995). Premià de Mar arqueològic. Premià de Mar. Guia informativa, pàg. 7. COLL i MONTEAGUDO, Ramon (2004). Història arqueològica de Premià. Ed. Clavell. Premià de Mar.