Can Lloberas
Sant Feliu de Codines

Camí de Mas Lloberes

XIII-XX
    Normes Subsidiàries de Planejament de Sant Feliu de Codines, aprovades el 1987.
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Conjunt d'edificis que formaven un nucli primitiu del barri de Mas Lloberes. Destaca el cos principal de la masia, al voltant del qual s'hi adossen la resta d'edificacions de pedra sense revestir.

El cos principal de la masia té una estructura de pedra i planta basilical amb les tres crugies, de les quals la central és més alta (amb planta baixa, pis i golfes) i les altres dues només de planta baixa i pis. La coberta central és a dues aigües de teula àrab rematada amb decoració amb ondulacions. El carener és perpendicular a la façana principal. El cos de la dreta semblaria fet amb posterioritat. Conserva la cantonada de carreus ben tallats, del que hauria estat el cos inicial, igual que passa a la cantonada esquerra de l’edifici.

Al centre de la façana principal destaca el portal d'accés en forma d'arc de mig punt adovellat, marcant l’eix central de la composició. A sobre es situa una finestra emmarcada amb carreus, amb dues peces singulars, l’ampit i el guardapols decorats amb forma de daus. La resta de finestres de la primera planta i les golfes són emmarcades amb pedra. La finestra de l'esquerra i la de les golfes tenen una llinda amb arc conopial.

A la planta pis de la façana lateral hi ha dues finestres emmarcades amb pedra iguals a les de la façana principal.

A la resta de façanes s’hi troben annexades altres edificacions.

No hem estat autoritzats a fotografiar la masia.

El nom Lloberes està documentat a la zona des del segle XIII. El volum actual respon a una reforma feta el segle XVII.

- GARCIA-PEY, E. (2006). Toponomàstica de Sant Feliu de Codines: Noms de llocs i de cases. Sant Feliu de Codines: Ajuntament de Sant Feliu de Codines.