Can Grasses
Vilassar de Dalt

Av. Mare de Déu de La Cisa, 38

Neoclàssic
    Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    varis propietaris
    Jordi Montlló Bolart

Antic palauet neoclàssic als quatre vents transformat en diversos habitatges. És de planta rectangular i consta de planta baixa i dos pisos. La coberta és de terrat pla.
    Una escalinata condueix des del carrer fins l'entrada principal. Al cos central, se li adossen dos cossos als laterals de planta baixa, pis i terrat amb balustrades. La planta pis d'aquests annexos és en forma de galeria porticada, actualment tancada amb vidre.
    La composició de la façana és simètrica, a partir de tres eixos de verticalitat, en el cos central, definits per les obertures. En planta baixa, porta d'accés d'arc escarser, en l'eix central, i finestres als laterals. En el primer pis, damunt l'entrada hi ha un balcó, i en els eixos laterals finestres. El coronament és amb balustrada, que fa de barana del terrat i un frontó rodó al centre, on s'indica la data de construcció (1882).

Una reforma recent l'ha transformat en diversos habitatges.

Construït l'any 1882 per la família Grasses - Codina on hi havia l'antic mas Colomer del Camí o de Vall. Des de l'any 1352 es coneix l'existència de dos masos Colomer, que a partir del segle XV es diferencien topogràficament amb els noms de Colomer de Munt i Colomer del Camí o de Vall.
    On hi havia el Mas Colomer del Camí, hi havia un mas de nom Tria, que al segle XV heretà Bernat Colomer.
    L'any 1431 Nicolau Colomer (del Camí) era el propietari del mas Alzina i durant una generació els Colomer del Camí es coneixen com Colomer-Alzina.
    L'any 1469, Pere Colomer-Alzina donà el mas Alzina al seu nebot Jaume Colomer.

BONET i GARÍ, Lluís (1983). "Les masies del Maresme". Centre Excursionista de Catalunya i editorial Montblanc. Barcelona.
    COLOMER, Mn. (1971). Una família dels temps medievals ençà. Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada.