Can Ginassó
Martorelles

C. de Can Genissó, 6

En procés de restauració.
    Marta Lloret Blackburn

Masia aïllada que es troba situada en un costat del carrer de Can Genissó. És de planta rectangular, consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. El frontis es composa simètricament segons tres eixos, definits per obertures d'arc pla arrebossat, excepte els dos portals de la planta baixa, que són d'arc escarser. El finestral de l'eix central té sortida a un balcó de baranes i suports forjats. En un extrem de la façana hi ha una placa on hi consta "CAN GINASSÓ 1902". El ràfec està acabat amb cabirons. A la façana posterior hi ha adossat un cos d'un sol nivell d'alçat i coberta a una vessant. L'acabat exterior de la casa és arrebossat i pintat de color blanc, excepte l'emmarcament de les finestres del pis, que és de color gris. A l'interior s'hi conserva un perol per fer bullir el vi i un forn de coure pa, entre d'altres elements d'interès etnològic. A pocs metres de la casa hi ha el pou d'obra vista i més avall el safareig de la casa, a més d'una petita fita de pedra que delimita la propietat.

Tot i que a la façana consta l'any 1902, els orígens d'aquesta casa podrien ser anteriors, de la segona meitat del segle XIX. El nom de la casa prové d'un tal Genís que hi havia residit, que popularment era conegut com a Genissó o Ginassó, i que era professor de dansa.

GARCIA-PEY, E. (1997). Recull toponomàstic de Martorelles (Vallès Oriental). Barcelona: Fundació Salvador Vives i Casajuana.