Can Fuster
Vallromanes

Veïnat de Can Fuster
    Pujant pel camí de Can Layret, a l'esquerra de Can Gurguí, baixant pel camí del Coll de Forns

Catáleg Bens a Protegir POUM 2008. E-18. Edifici. Element d'Interès.
    J.Montlló/M.Bosch (ACTIUM SCP)

Mas de planta quadrangular amb teulada a un únic vessant. Ha patit diferents afegitons, a la dreta i edificis nous a l'esquerra.
    Tipologia de la casa: correspon a l'estil de la tipologia I de masies de Danés (1933) i Garí (1983).

Font amb safareig a l'entorn

Es coneixen referències cronològiques de 1777, però la casa podria tenir un origen anterior, ja que l'aspecte actual, tot i estar en mal estat de conservació, no correspon a un estil pairal. Sembla fruit d'una modificació per canvi de gust estètic i possibilitats econòmiques. L'actual propietari explica que el seu pare ja deia que Can Fuster era una de les cinc cases més antigues de Vallromanes.

BONET GARÍ, Lluís (1983) Les masies del Maresme. Centre Excursionista de Catalunya i Editorial Montblanch. Barcelona.
    BORBONET i MACIÀ, Anna (1996) La Masia. Columna, Col·lecció Terra Nostra, núm. 38.Barcelona.
    DANÉS i TORRAS, Josep (1933) "Estudi de la masia catalana", a Butlletí del Centre Excursionista de Catalunya, Vol. XLIII, núm. 458. Barcelona.
    GARCÍA-PEY, ENRIC (2003). Vallromanes. Noms de lloc i casa. Ajuntament de Vallromanes.