Can Duran
Pallejà

Camí de les Canteres
    Emplaçament
    Al sud-oest del barri de les Masies, agafant des del camí del Forn, el trencall a mà esquerra que hi ha abans del de la pedrera.
    75,5

41.420038658363
    1.9924487246044
    415803
    4585877
    08157 - 20
    XVI
    Deixalles en l'entorn immediat
    IPEC 929808
    5960605DF1855B0001BL
    Ainhoa Pancorbo Picó

Masia de planta gairebé quadrada, de dos cossos, amb planta baixa, primer pis i golfes, façana principal a migdia i coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal.

Actualment, presenta un cos adossat a llevant amb una sola planta i dos més a ponent. Tant les golfes com el cossos laterals semblen ser fruit d'ampliacions posteriors. L'acabat exterior és arrebossat i pintat de color blanc. Té una bassa, coberts, un pou i un gran hort. Sobre la teulada del cos perpendicular al camí d'accés s'han colocat dos dipòsits que no s'integren en la volumetria del conjunt. Està envoltat per terres de conreu.

Sembla que aquest mas ja és esmentat d’ençà de l’any 1590, quan Anton Duran va adquirir la peça de la Font, que es trobava al sector on ara hi ha el Noviciat i on hi havia una casa. Si més no, fins l’any 1921, era a mans dels Duran, concretament aquell any d’Antón Duran i Galés.

Fins a principis del segle XXI ha mantingut la seva activitat agrícola.

- MASSEGUR, Albert (2003). El castell de Pallejà i altres masies del terme. Ajuntament de Pallejà, pp. 63-66.