Can Cuberot
Montornès del Vallès

Camí de can Cuberot, 08170 - Montornès del Vallès

KuanUm - Juana María Huélamo Gabaldón

Situat al vessant NO del turó granític situat al SE del molí de Montornés. Zona en estat de semi-parcel·lació. La finca està localitzada a uns 200 metres de les piscines i al N de l'urbanització del barri del Castell. Hi ha notícies de que pels voltants de la casa va aparèixer una sepultura de "tegula" romana. Actualment es localitzen, molt esporàdicament, algun fragment de tegula molt rodat. No hi ha informació sobre cap estructura. Segons informació del Sr. Pere Vallmitjana Bonet, propietari de la finca, a l'est de la casa , en una zona que antigament havia estat ocupada per vinya i, actualment, per un bosquet de pins, hi apareixien nombrosos fragments d'ossos humans, sense altres tipus de restes.

BACARIA, A.; GARCIA, Ll.; PARDO, J.(inèdit) Inventari del Patrimoni Arqueològic del Vallès Oriental, Generalitat de Catalunya, 1984 GUIDI, J.J. (2012). Montornès del Vallès. Territori i poblament de l'Antiguitat a l'Edat Mitjana. Premi Montornès de recerca històrica, núm. 6. Ajuntament de Montornès. PARDO, J. (1983) "Can Cuberot", Inventari del Patrimoni Arqueològic, revisada per S. Gili, M. Tenas i Ll. Vila (1992), Generalitat de Catalunya ESTRADA I GARRIGA, Josep (s.d.) Notas arqueológicas inéditas el Vallès Oriental, Granollers. ESTRADA I GARRIGA, Josep; VILLARONGA, Leandre (1967) La monetal y el hallazgo de Cánoves (Barcelona), Barcelona, Separata de la revista Ampurias, Vol. XXVIII, Instituto de Prehistoria y Arqueologia, Diputación de Barcelona. ESTRADA GARRIGA, Josep (1969) Vias y poblamiento en el territorio del Area Metropolitana de Barcelona, (Cuaderno de edición limitada para uso interno). Comisión de Urbanismo de Barcelona, Barcelona, Ajuntament de Barcelona.