Can Català
Granollers

Tan sols resten dempeus les parets de la masia.
    Consorci de la Zona Franca, Barcelona
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo

Antiga masia que estava en ruïnes i, fa uns anys, fou demolida per complet.

Masia basilical de planta rectangular allargada amb planta baixa i pis amb tres eixos de composició vertical. Li manquen els forjats i tot el seu interior ha caigut, de tal manera que només queden els murs perimetrals. La porta forana és d'arc de punt rodó amb dovelles de carreus de pedra. Les finestres de la planta baixa tenen llinda d'arc escarser, mentre que les de la primera planta són de llinda plana, amb els brancals de totxo. Al seu interior encara s'observen les restes de menjadores pel bestiar i altres elements estructurals propis de la vida rural.

Les vies que recorren la serra de ponent contenen abundants masies que proporcionen un paisatge característic de zona rural (ROMERO, 2000), com es el cas d'aquesta masia avui enrunada, i de temps abandonada. Sembla que el nom de casa ve del cognom del propietari (GARCIA-PEY, 1990). Sembla que una dona que venia d'aquesta masia va donar nom a una casa del barri de Sant Josep a Palou, coneguda com ca la Catalana (GARCIA-PEY, 1990).

ROMERO, F. Xavier et al. (2000) Turisme naturalista. Granollers: Taller d'Ocupació "la Font". Document mecanografiat.