Can Carreres
Bigues i Riells del Fai

Renaixement
    XVII-XIX
    Normes Subsidiàries 1984
    Anna Soteras i March

Edifici format per diverses construccions, entre elles una torre de planta quadrada, de tres plantes d'alçada. El cos principal és rectangular, seguint la configuració de masia clàssica, de tres cossos perpendiculars a façana. Conserva les obertures de l'edifici original en la planta baixa, emmarcades amb pedra arenisca treballada, amb un portal principal de llinda plana. La resta d'obertures estan emmarcades per maó massís, de la reforma de 1848. El remat d'aquesta façana es realitza amb un acroteri d'estil modernista, rematat per dalt amb una sanefa i boles de pedra en les cantonades.

En un dels cossos afegits hi podem veure una finestra de pedra arenisca treballada amb motius del gòtic tardà. L'arc de la llinda és un arc conupial calat, i les arrencades de l'arc estan decorades amb dos caps masculins esculpits. Els carreus són molt ben escairats.
    A la llinda de la porta de la façana principal hi ha escrit "Pera Boget Carreras 1848"

A l'acta de consagració de l'any 1156 de l'església parroquial de sant Pere de Bigues apareix documentat per primer cop el mas Carreria. La casa actual és probablement un edifici del segle XVII, renovada el 1848 per Pera Boget Carreras. La família Carreras va cedir les terres per a construir l'església que substitueix l'església del Castell de Montbui.

COMAS, Carme (1985): Can Carreres. Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat. Inèdit.
    COMAS, Carme (1985): Finestra de Can Carreres. Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat. Inèdit. (IPA: 14/28385)